Torroella de Montgri

In het noord oosten in Spanje, in de regio Costa Brava, ligt het eeuwen oude plaatsje Toroella de Montgri. Op ongeveer 20 minuten afstand van Camping Castell Montgri. De eerste vermelding van dit plaatsje in de geschriften was in het jaar 888. Na het winnen van diverse belangrijke veldslagen kreeg Toroella de Montgri een koninklijke status. Dit historische plaatsje wordt gedomineerd door kasteel van de Montgri. Dit gebouw, dat in de 13e eeuw is gebouwd diende als basis voor James II van Aragon. Het kasteel is door de jaren heen goed bewaard gebleven en is open voor bezoekers. Het is echter lastig om het kasteel te bereiken. U kunt het kasteel namelijk alleen te voet via een hobbelig pad te bereiken. Een wandeling duurt ongeveer drie kwartier.

Een bewogen verleden

Het middeleeuwse kasteel El Montgri op de top van de montgri bergJaren later werden, in de opdracht van de koning van Aragon, muren om de stad heen gebouwd. Deze muren, Portal de Santa Caterina en Torre de les Bruixes, zijn vandaag de dag nog in Toroella de Montgri te bewonderen. Door de stijging in populatie, werd Toroella de Montgri het centrum van de Empordà regio. De torens van deze muren kunt u beklimmen. Eenmaal bovenaan gekomen kunt u genieten van prachtige vergezichten over het landschap van Toroella de Montgri.

Slenteren door een rijk verleden

Een eeuwen oud gebouw in het centrum van Toroella de montgri, geronaDit middeleeuwse dorpje is een uitstekende optie voor een dagje cultuur snuiven. Vruchten van de hoogtij van dit plaatsje zijn overal te vinden. Middeleeuwse architectuur neemt in Toroella de Montri de overhand. De nauwe stenen straatjes leiden u naar een mooi plein met een middeleeuws stadhuis. Een wandeling door het centrum leidt u ook langs de 13e eeuwse San Antoni kerk uit de middeleeuwen en de gotische Sant Genis kerk uit de 15e eeuw. Elke maandag ochtend is er in het centrum een markt te vinden. Hier kunt u overheerlijke verse groente en fruit halen. Tevens vindt u hier verschillende kraampjes met kleding. Aan het einde van de dag kunt u bij een van de vele terrasje bijkomen onder het genot van een vino tinto en Spaanse Tappas.

Comments are closed.