Costa Brava

De Costa Brava is een indrukwekkend kustgebied in Spanje encstaat bekend om haar zonnige stranden, prachtige weelderige natuur en schilderachtige vissersdorpjes. Maar de Costa Brava is ook zeer divers. Deze regio herbergt namelijk ruige landschappen, fijne zandstranden en wereld beroemde historische steden. In het zuid oosten wordt Empuriabrava gedomineerd door een weelderig natuur gebied terwijl in het noorden stranden in overvloed zijn. De Costa Brava is onder Nederlanders een zeer populaire bestemming en jaarlijks reizen er duizenden Nederlanders erop af om hun vakantie te vieren. Zij weten dat tijdens hun vakantie aan de Costa Brava veel moois op hun staat te wachten.

Architectuur en keramiek

De omgeving van de costa BravaVoor bijzondere architectuur moet u zeker San Feliu de Guizols bezoeken. Het hoogtepunt van dit dorje is het Benedictijner klooster. Deze kerk wordt aan de voorkant omgeven door een poort ‘porta Ferrada uit de 10,- 12e eeuw. Ook mooi is de Arco San Benet. Deze 18e eeuwse boog vindt u op het plein voor het klooster complex. Ook staan er op dit complex een paar Romaanse gebouwen met twee torens. La Bisbal d’Emporda vindt u prachtige exemplaren van keramiek. Loop vooral door het straatje Carrer de L’Aigueta en u weet niet wat u ziet. De winkeltjes in dit straatje staan bomvol met deze kleurijke kunstwerken.

Illes Medes

De Medes eilanden voor de kust van L'estartitEnkele mijlen voor de kust van L’Estartit liggen de Medes eilanden. Deze eilanden mag u tijdens uw vakantie aan de Costa Brava zeker niet links laten liggen. Dit beschermd natuurgebied staat bekend om haar diversiteit in flora en fauana. De Medes eilanden bestaat uit twee grote eilanden die geflankeerd worden door diverse kleine eilandjes. Onderwater is het ook prachtig. Hier kunt u tijdens het duiken een ecosysteem bewonderen dat zo complex en bijzonder is dat het een beschermd gebied is geworden. Vanaf de kust is het mogelijk om met een bootje deze eilanden groep te bezoeken.

Comments are closed.